Τρίτη, Αυγούστου 26, 2008

Μυλωνάς ή Παλαιοκώστας;

Σήμερα το πρωί είδα το εξής πανό στα κάγκελα του Πολυτεχνείου:



Για όσους δεν το βλέπουν καλά, λέει:

Βασίλη Παλαιοκώστα
είμαστε μαζί σου
Γιώργο Μυλωνά
άντε κ' γαμήσου

Στην αρχή της φράσης "είμαστε μαζί σου" υπάρχει, αριστερά, ένα κόκκινο αστέρι.

Υπογραφή δεν φέρει το πανό. Ίσως είναι αναρχικό, ή ίσως να ανήκει σε μη αναρχικούς οπαδούς της 'άμεσης δράσης'. Η 17 Νοέμβρη, πάντως, θα τον εκτελούσε, καθώς ήταν υπεράνω χρημάτων.
Αυτό μου θύμισε εκείνο το τρικάκι που είχα δει πριν από μερικά χρόνια σε μια στάση λεωφορείου, στην οδό Συγγρού, που έλεγε: "Χέρι-χέρι, με τον Φαρμακοχέρη", δηλ. με τον Κουφοντίνα της 17 Νοέμβρη. Δυστυχώς, τότε δεν είχα κινητό με κάμερα, να το απoθανατίσω (sic).

Είναι αξιοσημείωτη η κολιγιά αντιεξουσιαστών και Παλαιοκώστα. Για την ιστορία, ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι ο αρχηγός της σπείρας που απήγαγε τον βιομήχανο, ιδιοχτήτη της ΑΛΟΥΜΥΛ - Μυλωνάς ΑΕ και πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Γιώργο Μυλωνά. Η αφίσα αναρτήθηκε μετά τη σύλληψη της σπείρας, στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχε και ένας του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο Παλαιοκώστας είναι δραπέτης και, απ' ό,τι ξέρω, δεν είναι αναρχικός. Είναι όμως χιουμορίστας. Η σπείρα φαίνεται πως την πάτησε επειδή ένα από τα μέλη, μετά την πληρωμή των λύτρων, άρχισε τη μεγάλη ζωή (γυναίκες, χαρτιά, γλέντια), τις αγορές τζιπ, κλπ.

5 σχόλια:

nkour είπε...

Αγόρασε ένας το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με αυτό που είχε ο Μυλωνάς όταν τον απαγάγανε!

Costas N. Kouremenos είπε...

Α, ναι; Μυλωνάς στη θέση του Μυλωνά, που λένε!
Ο Μαρξ το έλεγε πιο λεπτεπίλεπτα: Η κυρίαρχη ιδεολογία μιας εποχής είναι η ιδεολογία της κυρίαρχης τάξης αυτής της εποχής.

Ανώνυμος είπε...

μην έχετε τόση εμπιστοσύνη, αγαπητέ, σε αυτά που γράφουν οι εφημερίδες. Λίγη περισσότερη υποψία δεν βλάπτει.
Το κομμάτι της "αλήθειας" που βγάζει στον αέρα το γραφείο τύπου της ασφάλειας (συγνώμη, οι δημοσιογράφοι ήθελα να πω) δεν είναι απαραιτήτως ούτε το μοναδικό, ούτε το πλέον κρίσιμο...
Εξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος είστε, το δίχως άλλο. Θα καταλάβετε

Costas N. Kouremenos είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
σύμφωνοι, λίγο περισσότερη υποψία δεν βλάπτει, αλλά ούτε και φωτίζει περισσότερο η σκέτη υποψία. Οπότε, αν μπορούσατε εσείς, εφόσον ξέρετε κάτι αυθεντικότερο από την άποψη "της ασφάλειας --συγνώμη, των δημοσιογράφων", να μας δώσετε μια διαφορετική εκδοχή, είτε με δικά σας λόγια είτε με κάποιο λινκ, θα σας ήμουν υπόχρεος. Αλλιώς, εγώ μόνος μου, παρά "την εξυπνάδα και τη μόρφωσή μου", δεν μπορώ και να αρχίσω να κάνω μαντικές υποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ας μείνουμε προς το παρόν στο πρώτο κομμάτι της συμφωνίας σας/μας.
Τα υπόλοιπα, για όποιον ενδιαφέρεται, δεν μπορούν, δυστυχώς, να δοθούν με ιντερνετικό λινκ.
Το μόνο που προς το παρόν μπορώ να σας πω είναι ότι οι εξουσίες καμιά φορά εκτός από το να νικάν τους όποιους αντιπάλους τους, επιθυμούν και να τους γελοιοποιούν.
Και φυσικά, απ' όσο ξέρω, η παρακολούθηση μιας δίκης είναι ελεύθερη για κάθε πολίτη, εφόσον αυτός ενδιαφέρεται.



Δεν σας θεωρώ κακοπροαίρετο, απλώς με την παρέμβασή μου επισήμανα πώς, "έξυπνοι και μορφωμένοι" άνθρωποι μπορούν αβασάνιστα και χωρίς να το υποψιάζονται να ανακυκλώνουν "δημοσιογραφικες πληροφορίες" που πολύ απέχουν από την αλήθεια και εξυπηρετούν άλλα πράγματα.
Τουλάχιστον οι δημοσιο...κάφροι το κάνουν κατ' επάγγελμα. Δεν χρειάζεται να τους ακολουθούμε κι εμείς.

Όπως και να έχει, ευχαριστώ για την φιλοξενία.Δεν θα επανέλθω.

Υ.Γ. Α, παρεμπιπτόντως, έχω διαβάσει μεταφράσεις σας και σας θεωρώ καλό και ευσυνείδητο μεταφραστή.