Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2008

Χρήστος Γιανναράς: "Χρειαζόμαστε έναν Πούτιν"

Απολαυστικό ραδιοφωνικό ντελίριο από τον φασίζοντα κο καθηγητή φιλοσοφίας:

"Χρειαζόμαστε έναν Πούτιν"...
"Ξανά στολές στα σχολεία", για να ξαναγίνει το σχολείο αυτό που ήτανε παλιά [;]

Μισεί το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ναζιστικό κόμμα, περιφρονεί τον Καραμανλή (όχι όμως και τη Νέα Δημοκρατία...), δεν έχει να πει κάτι για τον ΛΑΟΣ ούτε για το ΚΚΕ. Για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, επίσης δεν άκουσε τίποτα.

Η "εξέγερση των παιδιών" είναι "παραμύθια", και δεν καταλαβαίνουν ότι διαδηλώνουν "για να υπηρετήσουν τους ναζί". Δεν εννοεί τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Αλ-Τσαντίρι Νιουζ το θεωρεί εκπομπή που κάνει "πλύση συνειδήσεων υπέρ του ναζισμού", και θλίβεται που έχει ακροαματικότητα 52%.

Την "εξέγερση" τη θεωρεί μπούρδα, γιατί, αν ήταν πραγματική εξέγερση, αντί να καίει μαγαζιά "και σχολεία" (;), θα έκαιγε "τη Βουλή και τα γραφεία των κομμάτων":

"Αλλά επιτέλους, εάν ήταν εξέγερση, που πραγματικά θα την ευχόμουν, θα την ευχόμουν με όλη μου την καρδιά, αυτή η εξέγερση θα πήγαινε πριν από κάθε τι άλλο στα γραφεία των κομμάτων, και θα τα, θα τα θρυμμάτιζε, θα έμπαινε μέσα στη Βουλή, και θα την θρυμμάτιζε, όχι στα μαγαζιά των ανθρώπων οι οποίοι δουλεύουν να βγάλουν το ψωμί τους."

Στο τέλος της συνέντευξης τον στριμώχνει ο δημοσιογράφος για τις σκαστές αντιφάσεις του, λέγοντάς του ότι από τη μια κατηγορεί τους νέους για ναζισμό και από την άλλη προτείνει κάψιμο της Βουλής και των γραφείων των κομμάτων, αυτό δηλαδή που έκαναν οι ναζί το 1933 (αν και ερίζεται το θέμα. Φαίνεται πως οι ιστορικοί τώρα δέχονται πως το Ράιχσταγκ το έκαψε πράγματι ο Ολλανδός συμβουλιακός κομουνιστής που είχε συλληφθεί και αρχικά), κι έτσι αναγκάζεται να πει ότι δεν προτείνει κάψιμο της Βουλής, προς Θεού, απλώς ότι "αν ήταν εξέγερση, αυτό θα έκανε".

Ένας Πούτιν λοιπόν χρειάζεται σ' αυτή τη χώρα, κατά το φασίζον αυτό γραΐδιο, που κατά τα άλλα δυσανασχετεί για το "ναζισμό" που πάει να επικρατήσει.
Πάλι καλά που δεν είπε ότι για όλα φταίει η εισαγωγή του μονοτονικού...

5 σχόλια:

Mala fama είπε...

Υπερβολές! Ο Γιανναράς μάλλον γραφικός είναι παρά φασίστας. Ο λόγος που επικεντρώνει την κριτική του στην αριστερά είναι γιατί η αριστερά είναι αυτή που έχει αφήσει το μεγάλο κενό. Όσον αφορά τις στολές και τον Πούτιν θεωρώ ότι είναι γεροπαραξενιές. Μην τον αδικείς

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή επισήμανση, ότι το στρίμωγμα το έκανε ο Πάσχος Μανδραβέλης και όχι ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη. Κατά τα άλλα, συμφωνώ στα περισσότερα...

Costas N. Kouremenos είπε...

Ανώνυμε, έχεις δίκιο.

Vasilis Simeonidis είπε...

Συγχωρείται γιατί σε μια κρίση συνείδησης έγραψε το «καταφύγιο ιδεών».
Δε μπόρεσε ποτέ να απεγκλωβιστεί από το καταφύγιο όπου τον φυλακίσαν. Αν είχε την τόλμη του Καρυωτάκη δε θα άφηνε τον εαυτό του να γελοιοποιείται τόσο συχνά.

Ανώνυμος είπε...

鹹濕,電影網,電影,南方澳海鮮,鳩之澤溫泉,仁山植物園,翠峰湖,運動公園,神木園區,五峰旗瀑布,宜蘭酒廠,羅東運動公園,新寮瀑布步道,林美石磐步道,松羅國家公園,礁溪溫泉,蘇澳冷泉,烏石港賞鯨,網頁,紋舞,口爆,礁溪公園,武暖石板橋,蘭花園,砲台山,鳩之澤溫泉,龜山島,猴硐瀑布,冬山河,梅花湖,吳沙故居,四區野溪溫泉,水鳥保護區,梵梵溫泉,神木園區,牧野渡假村,初鹿牧場,澄清湖風景區,園藝休閒廣場,藤枝國家森林,小崗山,十坑溫,平成砲台,少年溪風景區,國父紀念館,阿公店水庫,甲仙化石館,佛光山,茂林,八仙洞,知本,池上蠶桑休閒農場,金崙溫泉,石雨傘,三仙台,觀光果園,自行車道,親水公園,東河休閒農場,利吉月世界,鳳山寺,鼻仔頭,冷泉公園,傳統藝術,大溪蜜月灣,仁山植物園,運動公園,武荖坑風景區,五峰旗瀑布,親水公園