Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2009

Πάνε κι αυτά τα δέντρα...

Στο 6 το πρωί σήμερα φάνηκαν οι μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων, ή μάλλον του Δημάρχου Αθηναίων, ή μάλλον του Δημάρχου της μειοψηφίας των κατοίκων της Αθήνας που έχει δικαίωμα ψήφου, αφού όλο και περισσότεροι πραγματικοί κάτοικοι της πρωτεύουσας του κράτους δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, όντας αλλοδαποί, φάνηκαν λοιπόν οι μπουλντόζες και πραγματοποίησαν παράνομα τη δέσμευση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι θα κόψει τα 40-τόσα αιωνόβια πεύκα και άλλα δέντρα στο παρκάκι της οδού Κύπρου και Πατησίων, για να φτιάξει υπόγειο πάρκιν, ιδιωτικό και όχι δημοτικό όπως ψευδώς ισχυρίζεται, και να ξαναφυτέψει από πάνω άλλα δέντρα, όπως ακόμα πιο ψευδώς ισχυρίζεται και όπως δεν έκανε κανένας άλλος δήμαρχος οπουδήποτε κόπηκαν δέντρα στην περιοχή ή οπουδήποτε δόθηκαν παρόμοιες ψεύτικες υποσχέσεις για δεντροφύτευση, από την πλατεία Αιγύπτου απέναντι από το κτίριο της ΓΣΕΕ ως την πλατεία Πρωτομαγιάς πάνω από το πεδίο του Άρεως, όπου φυτεύτηκαν στρέμματα ολόκληρα τσιμέντου και μια καφετέρια.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν αντιδράσει, είχαν φυτέψει κι άλλα, μικρά δέντρα, τα είχαν ποτίσει, και ο δασάρχης είχε απαγορέψει την κοπή. Σήμερα, πάντως, τα τηλέφωνά του δεν απαντούσαν. Στην κοπή ήταν όλοι παρόντες: οι μπουλντόζες, οι εργάτες, η αστυνομία, τα ΜΑΤ just in case με στολή... προπόνησης, μια κάμερα του 902 Αριστερά στα FM, οι ευαισθητοποιημένοι περίοικοι, τα κοπάδια τα περιστέρια που πετούσαν από το ένα μπαλκόνι στο άλλο πάνω από το ξεριζωμένο παρκάκι, η κεραία της κινητής τηλεφωνίας που αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας με το κόψιμο των ψηλών πεύκων (μιλάμε για πεύκα μεγάλα), πάνω από τον ζωγραφισμένο με πουλιά τοίχο της.

Τα μόνα δέντρα που δεν κόπηκαν είναι κάτι φοινικόδεντρα, που θα... πουληθούν για αλλού! Και αυτά σε μια περιοχή, σε ένα δρόμο, την Πατησίων, που δεν έχει ούτε ένα δέντρο από την Ομόνοια ως τα Άνω Πατήσια, στο πρώην οικόπεδο Φιξ.

Ο Κακλαμάνης το είχε πει: «Δεν έχω πολλά να πω, έχω πολλά να κάνω». Άλλο ένα δείγμα γραφής του, λοιπόν, από τα πολλά, στις εύγλωττες φωτογραφίες του παρακάτω ιστολογίου:

http://kipzzzeli.blogspot.com/2009/01/260109.html

Να και το σύνθημα του πανό που ήταν δεμένο μπροστά:

Δυστυχώς, λείπει η δεξιά άκρη του πανό, γι' αυτό συμπληρώνω:

Φύλαγες Χριστούγεννα το δέντρο σου μαλάκα
Τώρα ξεριζώνεις τα δέντρα μας στα πάρκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: