Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2012

Κινηματογραφικά

Στο τελευταίο τεύχος του πολύ καλού περιοδικού Senses of Cinema έχει τα εξής σχετιζόμενα με την Ελλάδα ή με Έλληνες, που μου κίνησαν ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον:

1) μια παρουσίαση του έργου της θρυλικής σκηνοθέτιδας Shirley Clarke, της οποίας έχω δει δύο ταινίες στην Ελλάδα, The Connection (1960) και Portrait of Jason (1967), και τα δύο έξοχα. Το άρθρο είναι του Ελληνοαυστραλού Άγγελου Κουτσουράκη. Κράχτης: Μαθαίνουμε ότι ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν θεωρούσε τον Ιάσονα την πιο συναρπαστική ταινία που είχε δει ποτέ.

2) ένα άρθρο του John Conomos για τον κριτικό κινηματογράφου Andrew Sarris, συγγραφέα μεταξύ άλλων του The American Cinema (1968).

3) μια κριτική του επίσης Ελληνοαυστραλού Βρασίδα Κάραλη, συγγραφέα του A History of Greek Cinema (2012), για το βιβλίο Greek Cinema, Texts, Histories, Identities, σε επιμέλεια των Lydia Papadimitriou και Yannis Tzioumakis.

1 σχόλιο:

ben είπε...

Ειδικευόμαστε στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, προσφέροντας τοπικά / διεθνή δάνεια, παρέχοντας εξασφαλισμένες και μη εξασφαλισμένες επιλογές δανεισμού σε ιδιώτες και συνεργαζόμενους οργανισμούς με πολύ ανταγωνιστικά επιτόκια δανείων και ευέλικτους όρους για την κάλυψη τυχόν οικονομικών περιστάσεων. Δεν έχει σημασία αν έχετε ένα κακό πιστωτικό αποτέλεσμα, μπορούμε ακόμα να σας παρέχουμε γρήγορα μετρητά για το απροσδόκητο Επικοινωνήστε τώρα τώρα για Γρήγορα και προσιτά δάνεια που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς και τις απαιτήσεις: socialfinancelimited8@gmail.com