Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2012

Βαριά μαστούρα

Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 30/11-2/12/2012

Αλέξης Τσίπρας (Η Αυγή):
Κοιτάξτε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη.
Όλοι έχουν στραμμένα τα μάτια τους πάνω μας.
Όλοι περιμένουν εμείς να γίνουμε η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο.
Που θα παρακινήσει τους λαούς να ξεσηκωθούν.
Που θα δώσει το παράδειγμα της μεγάλης αλλαγής.
Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην Ευρώπη μετά από μια μεγάλη συντριπτική νίκη του λαού μας στην Ελλάδα.
Από πειραματόζωο της κρίσης θα γίνουμε ο εμβρυουλκός προοδευτικών αλλαγών και ανατροπών προς όφελος των λαών σε όλη την Ευρώπη. (...)

Πάνος Σκουρλέτης (Η Καθημερινή):
Ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί εύκολες συνταγές του παρελθόντος, έχει εναλλακτική λύση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συντελείται μια βαθειά πολιτική και κοινωνική αλλαγή και η ενίσχυση του κόμματός του δεν οφείλεται σε απλή μετατόπιση ψηφοφόρων. Χαρακτήρισε τη Συνδιάσκεψη ως ένα ποιοτικό άλμα με στόχο τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό (...)

Ζωή Κωνσταντοπούλου (ό.π.):
Όταν οι αντίπαλοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης, η απάντηση είναι «ευτυχώς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και αναφέρθηκε στην «εμπειρία διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Εμείς, πρόσθεσε, έχουμε εμπειρία αγώνων, σύγκρουσης και διεκδίκησης, υπεράσπισης των αδυνάτων και αυτό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό σε αυτήν τη συγκυρία.

Καλά, τι πίνουνε;

Παναγιώτης Λαφαζάνης (ό.π.):
Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε την ανάγκη διατήρησης των ιδεολογικών ρευμάτων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτή είναι και η δημοκρατική παράδοση της Αριστεράς. «Ακόμη και στη σοβιετική επανάσταση υπήρχαν οι μειοψηφίες και οι απόψεις τους ήταν δημόσιες» είπε (...)

Η Συντακτική Συνέλευση διαλύθηκε δια της βίας και καταργήθηκε  το Δεκέμβρη του 1917 γιατί στις εκλογές για την ανάδειξή της είχαν πλειοψηφήσει οι Σοσιαλεπαναστάτες, τα υπόλοιπα κόμματα βγήκαν ουσιαστικά εκτός νόμου μέσα στο 1918, και οι τάσεις μέσα στο μοναδικό εναπομένον νόμιμο κόμμα, το κυβερνών (τι σύμπτωση!) ΚΚΡ(μπ), απαγορεύτηκαν το 1921. Αλλά ο Λαφαζάνης δεν έχει πρόβλημα να κάνει το άσπρο μαύρο, ώστε να πετύχει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και να διασώσει τη δική του τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδώσει πλαστά εύσημα στη σοβιετική επανάσταση· αν και ο όρος "σοβιετική επανάσταση" είναι τόσο θολός χρονολογικά, ώστε ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, πόσο μάλλον ένας σταλινικός.

Ένα είναι το δικό μου συμπέρασμα: η χώρα δεν έχει πολιτικούς σε κανένα σημείο του φάσματος. Έχει δημαγωγούς, σφουγγοκωλάριους, πουλημένους και αιθεροβάμονες. Α, και δολοφόνους, μην τους ξεχνάμε. Το δε μόνο πραγματικό επιχείρημα όλων τους είναι "ψηφίστε εμάς, δε βλέπετε τι χάλια είναι οι άλλοι;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: