Παρασκευή, Δεκεμβρίου 19, 2008

Χρήστος Γιανναράς: "Χρειαζόμαστε έναν Πούτιν"

Απολαυστικό ραδιοφωνικό ντελίριο από τον φασίζοντα κο καθηγητή φιλοσοφίας:

"Χρειαζόμαστε έναν Πούτιν"...
"Ξανά στολές στα σχολεία", για να ξαναγίνει το σχολείο αυτό που ήτανε παλιά [;]

Μισεί το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ναζιστικό κόμμα, περιφρονεί τον Καραμανλή (όχι όμως και τη Νέα Δημοκρατία...), δεν έχει να πει κάτι για τον ΛΑΟΣ ούτε για το ΚΚΕ. Για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, επίσης δεν άκουσε τίποτα.

Η "εξέγερση των παιδιών" είναι "παραμύθια", και δεν καταλαβαίνουν ότι διαδηλώνουν "για να υπηρετήσουν τους ναζί". Δεν εννοεί τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Αλ-Τσαντίρι Νιουζ το θεωρεί εκπομπή που κάνει "πλύση συνειδήσεων υπέρ του ναζισμού", και θλίβεται που έχει ακροαματικότητα 52%.

Την "εξέγερση" τη θεωρεί μπούρδα, γιατί, αν ήταν πραγματική εξέγερση, αντί να καίει μαγαζιά "και σχολεία" (;), θα έκαιγε "τη Βουλή και τα γραφεία των κομμάτων":

"Αλλά επιτέλους, εάν ήταν εξέγερση, που πραγματικά θα την ευχόμουν, θα την ευχόμουν με όλη μου την καρδιά, αυτή η εξέγερση θα πήγαινε πριν από κάθε τι άλλο στα γραφεία των κομμάτων, και θα τα, θα τα θρυμμάτιζε, θα έμπαινε μέσα στη Βουλή, και θα την θρυμμάτιζε, όχι στα μαγαζιά των ανθρώπων οι οποίοι δουλεύουν να βγάλουν το ψωμί τους."

Στο τέλος της συνέντευξης τον στριμώχνει ο δημοσιογράφος για τις σκαστές αντιφάσεις του, λέγοντάς του ότι από τη μια κατηγορεί τους νέους για ναζισμό και από την άλλη προτείνει κάψιμο της Βουλής και των γραφείων των κομμάτων, αυτό δηλαδή που έκαναν οι ναζί το 1933 (αν και ερίζεται το θέμα. Φαίνεται πως οι ιστορικοί τώρα δέχονται πως το Ράιχσταγκ το έκαψε πράγματι ο Ολλανδός συμβουλιακός κομουνιστής που είχε συλληφθεί και αρχικά), κι έτσι αναγκάζεται να πει ότι δεν προτείνει κάψιμο της Βουλής, προς Θεού, απλώς ότι "αν ήταν εξέγερση, αυτό θα έκανε".

Ένας Πούτιν λοιπόν χρειάζεται σ' αυτή τη χώρα, κατά το φασίζον αυτό γραΐδιο, που κατά τα άλλα δυσανασχετεί για το "ναζισμό" που πάει να επικρατήσει.
Πάλι καλά που δεν είπε ότι για όλα φταίει η εισαγωγή του μονοτονικού...

4 σχόλια:

Mala fama είπε...

Υπερβολές! Ο Γιανναράς μάλλον γραφικός είναι παρά φασίστας. Ο λόγος που επικεντρώνει την κριτική του στην αριστερά είναι γιατί η αριστερά είναι αυτή που έχει αφήσει το μεγάλο κενό. Όσον αφορά τις στολές και τον Πούτιν θεωρώ ότι είναι γεροπαραξενιές. Μην τον αδικείς

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή επισήμανση, ότι το στρίμωγμα το έκανε ο Πάσχος Μανδραβέλης και όχι ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη. Κατά τα άλλα, συμφωνώ στα περισσότερα...

Costas N. Kouremenos είπε...

Ανώνυμε, έχεις δίκιο.

Vasilis Simeonidis είπε...

Συγχωρείται γιατί σε μια κρίση συνείδησης έγραψε το «καταφύγιο ιδεών».
Δε μπόρεσε ποτέ να απεγκλωβιστεί από το καταφύγιο όπου τον φυλακίσαν. Αν είχε την τόλμη του Καρυωτάκη δε θα άφηνε τον εαυτό του να γελοιοποιείται τόσο συχνά.